Blogolj!

Csiszár Aladár 80

Ma ünnepli 80. születésnapját Csiszár Aladár „Ali bácsi” prímás, akiről talán nem túlzás azt állítani, hogy egész Erdély ma élő legnagyobb prímása.

Csiszár Aladár a Felső Maros-mentén és Nyárád-mentén egyaránt ismert és kedvelt. A hagyományos lakodalmak, bálok ritkulása miatt ma már csak időnként hívják muzsikálni, ennek ellenére a ma napig elismerik és tisztelik munkásságát.  Az 1989-es változások után a magyarországi táncházak, táborok adatközlő zenésze lett, majd a jobbágytelki "Marosszéki Népzene és Néptánctábor" hegedűtanára 1999-től napjainkig.

Hegedülni édesapja tanította, és így vált belőle olyan muzsikusegyéniség, akit Európaszerte és a tengerentúlon is elismernek. Már fiatalon is széles zenei repertoárral rendelkezett, technikai felkészültsége kiemelte kortársai közül, olyannyira, hogy tizenévesen már nem csak kiváló hegedűsként, hanem zenekarirányítóként is működött. Letisztult és egyben karakteres stílusa megfelel a vidéki hangzásnak, ugyanakkor zenei díszítései megkülönböztetik a vidék zenészei közül. 

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/38340/pics/lead_800x600.jpg
Csiszár Aladár,Eseménynaptár,Hírek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?