Nincs telitalálatos a hatos lottón
A 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 2, 12, 18, 26, 39, 45. 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 327 345; a 4 találatos szelvényekre 5 970; a 3 találatos szelvényekre 1475 forintot fizetnek.
Blogolj!

Élő népművészet a fővárosban

A Reformáció történelmi és kulturális öröksége az élő népművészetben című kiállítás-sorozat keretében közép-magyarországi alkotók népi kézműves alkotásait bemutató tárlat nyílt csütörtökön a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban, Budapesten.

A reformáció, amely az igazi, maradandó értékekhez akart visszatérni, nem csupán a vallások világában, hanem az élet minden területén, így a népművészetben is nagy változásokat hozott - mondta el Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

Az emlékbizottság a Népművészeti Egyesületek Szövetségével közösen hirdette meg a népi kézműves pályázatot, amelyre 500 egyéni alkotó és alkotóközösség nevezett a reformáció szellemiségét tükröző, az elmúlt 10 évben készült műveivel - hangsúlyozta a 59 kárpát-medencei tagszervezetet és több mint négyezer alkotót tömörítő szövetség elnöke.

Pál Miklósné kiemelte: a szakmai zsűri által válogatott tárgyakat országszerte hét kiállításon, Budapest után Debrecenben, Miskolcon, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Békéscsabán és Szekszárdon mutatják be. A régiós tárlatok legszebb darabjai augusztusban egy központi kiállításon, a Mesterségek Ünnepén is láthatóak lesznek a budai Várban. 

Egyebek mellett hímzéses terítőket, festett karzat- és mennyezettáblákat, korsókat és falitálakat sorakoztat fel a közép-magyarországi kiállítás, amely a sorozatból elsőként nyílt még a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban. Ament Éva bútorfestő, az augusztus közepéig látogatható tárlat felelőse elmondta: mintegy 60 alkotó jelentkezett, közülük 38 alkotásai láthatóak a tárlat anyagában.

Mint fogalmazott, a pályázatra nem csupán népi kézműves- és iparművészek jelentkezését várták, hanem olyan alkotásokat is kiállítottak, amelyek készítői nem tanulták szervezett módon a mesterséget, hanem teljesen autentikusan otthon vagy a családban sajátították el.

 

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/38618/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Reformáció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?