Blogolj!

Meghalt a Rolling Stones groupie-ja

Anita Pallenberg színész, modell, Keith Richards, a Rolling Stones gitárosának egykori barátnője, múzsája volt. Az olasz-német származású nő kedden, 73 évesen halt meg Londonban a halál okát egyelőre nem közölték.

Pallenberget szokás a hatodik Rolling Stone-ként is emlegetni, ugyanis amellett, hogy a zenekarból három taggal is viszonya volt – Brian Jonesszal, Mick Jaggerrel és Keith Richardsszal – nagy szerepe volt abban, hogy a Rolling Stones-t bevezette a társadalom elit köreibe, elsősorban a művészi, filmes világba.

Pallenberg ugyanis a hatvanas években színészkedett: szerepelt Jane Fonda ’68-as kultfilmjében, a Barbarellában, két évvel később pedig Az előadás című drámában Mick Jagger oldalán, illetve a hatvanas években a pop art világ egyik állandó szereplőjének számított, rendszeresen feltűnt Andy Warhol híres Factory-jában.

Keith Richardsnak és Pallenbergnek három közös gyereke született, Marlon és Angela, harmadik gyermekük, Tara 10 hetes korában halt meg 1976-ban. A pár súlyos heroinfüggő volt, 1977-ben kis híján börtönbe is kerültek, miután kábítószer-birtoklással Torontóban lebuktak. Bár kapcsolatuk véget ért, jó viszonyban maradtak, öt unokájuk is született. Pallenbergnek sikerült abbahagynia a drogozást és a kilencvenes években divattervezői oklevelet szerzett Londonban. A 2000-es években visszatért a filmezéshez, szerepelt például az Imitátorokban (2007) és a Chéri - Egy kurtizán szerelmében (2009).

Több film és könyv készült róla, bár ő maga nem volt hajlandó megírni az önéletrajzát, mondván, hogy a kiadókat csak a Jaggerrel kapcsolatos szaftos sztorik érdeklik.

 

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/39290/pics/lead_800x600.jpg
Anita Pallenberg,Gyász,Rolling Stones
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?