Blogolj!

André Rieu Budapesten koncertezik

André Rieu holland hegedűművész ad koncertet pénteken a Papp László Budapest Sportarénában.

"Az emberek gyakran kérdezik tőlem, hogyan döntöm el, milyen zenét játsszak. Ez tisztán megérzés. Szeretem Johann Strausst, de Andrew Lloyd Webber és Bruce Springsteen zenéje ugyanúgy lázba hoz. Nem szabad magunkat kategóriákkal és határokkal visszafogni, nem csupán zenében, hanem az életben úgy általában" - fogalmazott egy interjúban a hegedűs.

A művésznek eddigi pályafutása során negyvenmillió albuma fogyott világszerte. 1994 óta utazza be turnéival visszatérően a világot zenekarával, azóta több mint tízmillió ember hallotta 36 országban. Rieu repertoárján a legismertebb filmzenék, musicalek, operák, rock és pop dalok, valamint keringők szerepelnek.

Rieu-nek az Oscar-díjas Anthony Hopkins is nagy rajongója, pár évvel ezelőtt például a zenész a színész által írt keringőt játszotta el. Láthatóan Hopkins a nagy izgalmak ellenére odáig volt az előadásért, ahogy a közönség is:

Rieu közösségi oldalát több mint kétmillió rajongó követi, videói meghaladják a 300 milliós nézettséget. A 67 éves zenész az elmúlt három évben is fellépett a magyar fővárosban.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/39334/pics/lead_800x600.jpg
André Rieu,Eseménynaptár,Hírek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?