Blogolj!

Ingyenes komolyzenei est lesz a Zeneakadémia előtt

Meláth Andrea mezzoszoprán és a Budapesti Vonósok Kamarazenekara ad ingyenes hangversenyt péntek este a budapesti Zeneakadémia előtti téren.

Meláth Andrea Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas operaénekes, valamint a Budapesti Vonósok Kamarazenekara három évszázad zenei gyöngyszemeiből ad válogatást.

Az esten részlet hangzik el Johann Michael Haydn Notturno című művéből, amelyet Mozart Ombra felice kezdetű koncertáriája és Tóth Péter Lorca dalok című műve követ. A Molnár Annáról született székely népballadát Kodály Zoltán feldolgozásában mutatják be, tisztelegve a fél évszázada elhunyt zeneszerző emléke és életműve előtt. Az est zenei részét Weiner Leó Divertimentója zárja - közölték a szervezők az MTI-vel.

A hangverseny után a Zeneakadémia homlokzatára vetített videoinstallációkat láthatnak az érdeklődők, így Lévay Jenő képzőművész Kodály Zoltán Epigrammák című művére és Gutema Dávid képzőművész Kodály Zoltán Esti dalára alkotott képi megfogalmazását, valamint az Amon Tobin & Metropolitan Orchestra komponálta vizuális alkotást Lost and Found címmel.

Az eseményen a megjelenteket Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere köszönti.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/39341/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,hangverseny,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?