Blogolj!

Turnéra indul az Itt élned, halnod kell történelmi rockmusical

Országos turnén adja elő az Itt élnedhalnod kell című történelmi rockmusicalt az Esztrád Színház augusztus 19. és október 14. között hat helyszínen.

A Koltay Gábor rendezte darabot augusztus 19-én a Vésztő-Mágor Törénelmi Emlékhelyen, augusztus 26-án Mohácson, szeptember 2-án Szigligeten, szeptember 16-án Délegyházán, szeptember 23-án Komáromban, október 14-én pedig Szegeden láthatja a közönség - közölték a szervezők az MTI-vel.

A darab nem kisebb időt ölel fel, mint a honfoglalástól a rendszerváltozásig eltelt korszakot, köztük olyan történelmi eseményekkel, mint Szent István király uralkodása, a tatárjárás, Mátyás uralkodása, a 150 éves török hódoltság, a Rákóczi- és az 1848-as szabadságharc, valamint a trianoni békeszerződés és az 1956-os forradalom.

A darab egy olyan rockzenei alapokra épülő, folkzenei motívumokat is felhasználó, szimfonikus hangszerelésű alkotás, amely dalok, megzenésített klasszikus versek, instrumentális zenék, történelmi szövegek összefüggő kompozíciójának segítségével idézi fel a magyar történelem kiemelkedő korszakait és fontos eseményeit.

A főszereplő Vikidál Gyula mellett Bodnár Vivien, Kósa Zsolt, Kuczmann Ágnes, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Palcsó Tamás, Sipos Imre, Szentgyörgyváry Laura, Varga Miklós és gyermekei, Varga Vivien és Varga Szabolcs lép színpadra. Továbbá közreműködnek a komáromi Magyarock Dalszínház művészei, a makói Forgatós Táncegyüttes tagjai, artisták és lovasok.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/41263/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Itt élned, halnod kell,musical,zene
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?