Blogolj!

Elhunyt Mireille Darc francia színésznő

Hetvenkilenc évesen elhunyt Mireille Darc francia színésznő, akit a nagyvilág főleg a Magas, szőke férfi felemás cipőben című vígjátékból ismer. A 60-as, 70-es évek egyik legismertebb francai színésznője hétfőre virradó éjszaka agyvérzés következtében hunyt el. 

A színésznő „hűvös szőkeségként” kezdte karrierjét és olyan filmekben szerepelt többek között, mint a Weekend, a Nem zörög a haraszt... és a Borsalino, amelyben Jean-Paul Belmondo és Alain Delon mellett szerepelt.

Mireille Darc 1938 májusában született a dél-franciaországi Toulonban, ahol művészeti főiskolára járt. 1959-ben Párizsba költözött, ahol először manökenként dolgozott, majd az 1966-os, Galia című pszichothrillerrel lett ismert színésznővé, világhírnevet pedig a Magas, szőke férfi felemás cipőben hozta el a számára. Emellett a magyar közönség főleg az 1992-ben készült a Megperzselt szívek című francia sorozat Héléne-jeként ismerhette.

Évekig volt Alain Delon élettársa, akivel több filmben is együtt játszottak. A színésznő gyerekkora óta szívproblémákkal küzdött, majd a nyolcvanas években egy szívműtéten is átesett egy autóbaleset és az Alain Delonnal való szakítása után. A sztárpár tizenöt évig volt együtt. 2013-ban újabb operációra volt szüksége, tavaly pedig több agyvérzést is elszenvedett.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/41691/pics/lead_800x600.jpg
film,Gyász,Mireille Darc
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?