Blogolj!

A tánc és a zene lesz a főszereplő Szentendrén

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját a szentendrei Skanzenben, ahol a táncházmozgalom kiemelkedő zenekarai, zenészei várják a közönséget, valamint mesterkurzusokat és előadásokat is tartanak.

A Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját negyedik éve rendezik meg, ahol többszáz zenész vesz részt. Ez egyfajta baráti együttlét, ismerkedés és szakmai találkozó is egyben, amibe a közönség is bepillantást nyerhet, illetve rész is vehet benne.

Szeptember másodikán a 45 éve működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei közreműködésével létrejövő, egész napos zenés forgataggal várják az érdeklődőket a Skanzenben. A gazdag programkínálatot kézműves-foglalkozások, gyermek és családi programok, tánc- és énektanítás, zenészfotó-kiállítás, borkóstolás és vásártér teszi teljessé. Fellépnek többek között Agócs Gergely mesemondó, a Khamoro Budapest Band és lesz koboz-, tambura- és citerabemutató is.

A találkozó nyílt napját este gálaműsor zárja, ahol hagyományőrző zenész és énekes mesterek, valamint a Magyar Állami Népi Együttes táncosai lépnek fel a Skanzen Amfiteátrumának színpadán.

Vasárnap a Pap-sziget Kempingben szakmai programot, előadásokat, valamint énekes, vonós és citerás mesterkurzusokat tartanak. A részvétel regisztrációhoz kötött.

 

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/41698/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Skanzen,zene
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?