Blogolj!

Beindul Dél-Buda legnagyobb mulatsága

Pincejárat is indul Budapest belvárosából a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra, amely szombaton és vasárnap több mint tíz helyszínen borkóstolókkal, pincebejárásokkal, koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket.

Budafok "Budapest bornegyedévé" szeretne válni, pincéire és több száz éves borászati hagyományaira építve, ezért minden hónap első szombatján pincejáratokat indítanak Budapest belvárosából, a fesztivál két napja alatt pedig a járat sűrített menetrenddel közlekedik.

A fesztivál keretében a történelmi múltú pezsgő- és borpincék is látogathatók lesznek Budafokon; a pincészetek is számos programmal, vezetésekkel készülnek.

Budafokon egyébként a több mint 100 kilométeres összhosszúságú pincerendszer mintegy 60 százaléka működik ma is, ennek egy része is bejárható lesz.

Az idei rendezvény 15 helyszínen, 50-nél is több fellépővel zajlik, ahol gyerekeknek a 80-as évek legjobb magyar rajz- és játékfilmjeiből vetítenek: napközben Frakk, Süsü, Kukori és Kotkoda köszönti régi és új nézőit, este pedig az idén 75 éves Casablancát és az Indul a bakterház című filmet tekinthetik meg a nézők. A vasárnap este pedig a focirajongóké: a Magyarország–Portugália világbajnoki selejtezőt közvetítik a szervezők.

Az esti koncertek előadói közt lesz A Dal 2017 győztese, Pápai Joci, és egy másik sztárfellépő, Tóth Vera is, aki a Kéknyúl Trióval zenél majd. Fellép még többek közt a Kerekes Band, a Kaláka, a NAZA, a Bagossy Brothers Company és a New Level Empire is.

A rendezvény részletes programja a http://budafokiborfesztival.hu honlapon érhető el.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/41925/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,koncert
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?