Blogolj!

Less be még utoljára az Iparművészeti Múzeum falai mögé!

Mint ahogy már korábban is írtuk, az Iparművészeti Múzeum szeptember harmadika után bezárja kapuit egy időre, hiszen megújul az épület, rekonstrukció fog zajlani a következő években. Ezért most egy huszonnégy órás programsorozattal zár vasárnap a múzeum.

A finisszázs legtöbb programja ingyenesen látogatható, ilyen az animációs fényfestés, mely a gyűjtemény műtárgyaiból közel kétszázat vonultat fel kétszer 4 órán keresztül az üvegcsarnokban. Az IMM éjszakai múzeumi wellness mozimaratonnal (Éjszaka a múzeumban 1-2-3.), hennázással, homokmandalával, interaktív játékkal, textilfestéssel, Mozart-esttel várja az érdeklődőket, a szintén ingyenes nyitóbuli bejáratánál pedig adományládát helyeznek el, melynek bevételéből reggeli készül a környékbeli hajléktalanok számára.

A világzenei program a Globe Trekker partysorozat újabb állomásaként jelentkezik a múzeum zárásán, a Gyűjtők és kincsek kiállításban a kurátor fordított tárlatvezetést tervez, és a végén kezdi a tárlat bemutatását és személyes élményekből sem lesz hiány; a múzeum munkatársainak történetei hangzanak el néhány kiemelt jelentőségű tárggyal kapcsolatban: nemcsak a művészettörténészeknek, hanem a büfésnek, a szervezőknek és a restaurátoroknak is megvannak a saját élményeik a 2006-ban nyílt kiállításhoz kötődően.

A különleges épületsétákra, raktár- és műhelylátogatásokra a termek szűkös befogadóképessége miatt csak a szerencsések juthatnak be a zárónapon, de ezekre és a napfelkelte tetőteraszról történő megtekintésére néhány jegy még elcsíphető az imm.jegy.hu oldalon.

A részletes programról itt lehet tájékozódni.

 

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/41941/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Iparművészeti Múzeum
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?