Blogolj!

Budapesten is bemutatják a Queen-musicalt

November 24-én kerül bemutatásra a Queen dalokból készült, We Will Rock You című musical Budapesten, a BOK Csarnokban.

Az előadás még 2002-ben debütált Londonban, eddig 17 országban játszották nagy sikerrel, 16 millió néző látta világszerte. Az eredeti musical szerzői engedélyt adtak a magyar alkotóknak arra, hogy saját fantáziájuk és alkotókedvük szellemében teremtsék meg saját színpadi változatukat, ezért az előadás a világon először új díszlettel, jelmezekkel, koreográfiával és rendezéssel lesz látható magyar nyelven - közölték a szervezők az MTI-vel.

A darab t9rténete a 24. század elején, a Planet Mall nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. Az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queennel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. A látszólag boldog, biztonságos GaGa világban a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a zenéket hallgatják és ugyanazt gondolják. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Fiatalok egy csoportja azonban fellázad a műanyag világ ellen.

Az előadás színpadra állításáért a Vámpírok bálja és a Sakk musicalek rendezője, Cornelius Baltus felel. Díszlet és jelmeztervező Erkel László Kentaur, koreográfus Túri Lajos Péter, zenei vezető Köteles Géza, művészeti vezető Póka Balázs.

A Ben Elton és a Queen által jegyzett musical főbb szerepeiben többek közt Sári Éva, Egyházi Géza, Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika, Balogh Anna, Zöld Csaba, Szemenyei János és Stéphanie Schlesser látható.

A közleményből az is kiderül, hogy Miklós Tibor dalszövegei és Várkonyi Zoltán magyar fordítása hűen követik Freddie Mercury és a Queen, valamint Ben Elton különleges világát és a darab humorát.

Az előadásban olyan jól ismert Queen slágerek fognak felcsendülni, mint a Radio Gaga, Szeretni valakit (Somebody to Love), Jöjj és játssz! (Play the Game), Varázslat ez nem más (It's a Kind of Magic), Az egész kell (I Want It All), Csak te, nincs más (No One But You), Ki élne így örökké? (Who Wants to Live Forever), Hogy harap fűbe más (Another One Bites the Dust), Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody) és az előadás címadó dala, a We Will Rock You.

A november 24-i bemutató után, november 25-én és 26-án délutáni és esti dupla előadásokon láthatják a musicalt az érdeklődők. 

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/41974/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,musical,Queen,We Will Rock You,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?