Blogolj!

Erdély a Duna-partra költözik

Erdély és Partium kultúrája, gasztronómiája, épített és természeti öröksége, kézműves mesterei mutatkoznak be péntektől vasárnapig a Transylvanicum Fesztiválon a Bálna Budapest előtt.

A magyarság összetartozása alapigazság, fontosak azonban a hasonló kezdeményezések:

a Transylvanicum Fesztivál segít abban, hogy Erdélyt mélyebben is megismerhessék a budapestiek.


A 2016 végén Budapest és Székelyudvarhely között aláírt megállapodás még szorosabbra fűzte a két város együttműködését, így nem véletlen az sem, hogy a szervezők évek óta készülnek egy olyan rendezvényre, amely Erdélyt a maga teljességében mutatja be Budapesten. Ehhez most pedig sikerült egy csodálatos helyszínt is találni.

Erdély kultúrájába részben a Nehru parton felállított nagyszínpad ingyenes programjai nyújtanak betekintést három napon át. A part mentén felvonul Erdély konyhaművészete, a csíki sör, a hegyi sajtok és a havasi méz is, miközben az asztalok másik oldalán a termelőkkel találkozhatnak a vásárlók.

Pénteken Böjte Csaba atya köszöntője és áldása után a nagyszínpadon torockói, mezőségi és bukovinai néptáncok várják a közönséget, este a gyergyószentmiklósi Low Sugar zenekar lép fel, majd Keresztes Ildikó koncertje zárja a programot.

Szombaton kürtőskalács-bemutató, turisztikai hívogató, majd hagyományőrző mesterségek bemutatója szerepel a programban, majd Szőcs Renáta fellépése után bemutatkozik a Tiltott Csíki Sör, a néptáncprogram után pedig Baricz Gergő és az Electronic Sheeps zenél.

Vasárnap az erdélyi és székely népmesék világába vezetik be a gyerekeket, akik az Aprók táncházán is részt vehetnek. Délután bemutatkozik az Erdélyi Pálinka Lovagrend és a havasok pálinkái, majd Erdély természeti csodái, Éliás Gyula Jr. pedig "one man show koncertet" ad.

A fesztivált a vasárnap esti gálaműsor zárja, melyen felcsendülnek az erdélyi cigányzene dallamai, végül pedig retro party várja a közönséget - közölték a főszervezők.

 

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/42178/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Transylvanicum Fesztivál
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?