Blogolj!

Vers és zene nagyjai a Várkert Bazárban

A Várkert Irodalom sorozat József Attila és Ady Endre verseivel, valamint Erik Satie és Frédéric Chopin szerzeményei segítségével verses-színházi zongoraesttel készül október 7-én, 19 órakor.  

A Szemgödrünkben kihűlt ezüst című est során Fóris Szilárd zongoraművész és Menszátor Héresz Attila színművész adják elő a műveket.

Erik Satie zenéjének gyökerekig hatoló mélysége és egyszerűsége, valamint Frédéric Chopin műveinek virtuozitásához az előadók József Attila és Ady Endre verseit társították. 

A zenei és lírai anyagok összeállítása során olyan belső ívre törekedtünk, mely a születés, a felfedezés, a kamaszkori lázadás, a szerelem-elengedés,a ráeszmélés, a forradalmi elbukás, a meghasonlás,a megbocsátás, a világtól való elvonulás útjait járja be. Előadónak és nézőnek egyszerre oldva fel a valóság korlátait, mígnem úgy tűnik, egy időben és térben komponált volna zeneszerző és költő, akik soha nem találkoztak.

A fent említett szerzőkön kívül elhangzik még A. Scriabin, S. Rachmaninov, J. S. Bach, Villon, Rimbaud, Brecht, Peter Handke és Kovács Cohner Róbert egy-egy műve és Zalán Tibor versei is.

További információ az eseményről a Várkert Bazár honlapján

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/42962/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Hírek,irodalom,Várkert Bazár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?