Blogolj!

Szobrot avattak Lázár Ervin tiszteletére

Lázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében szombaton; a Négyszögletű Kerekerdő Mesélője című, a IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Az író-házaspár Lázár Ervin és Vathy Zsuzsa több évtizedig élt Ferencvárosban. A szobor Pintér Attila munkája, akinek alkotótársa Kontur András volt. A mű a közösségi és családi élet fontosságát jelképezi. A szobor főalakja a Mesélő. Nem magát az írót ábrázolja, hanem személyiségét és jellemző karakterjegyeit gyúrja össze a mesélők archetípusává.

A Mesélő alakja mintegy az általa teremtett világ tetején, egy nagyobb gömbölyded kő tömbön ül. Körülötte szétszórt ritmusban elhelyezett, különböző méretű kavics formákkal alkot egységet, saját univerzumot. Ezek a központinál kisebb kövek jelképezhetik a köréje gyűlt hallgatóságot. A nézők le is ülhetnek rájuk, vagy akár felmászhatnak a Mesélő mellé. A szobravatásnál, Lázár Ervin (1936-2006) Kossuth-díjas író lányai, Lázár Fruzsina és Lázár Zsófia is jelen voltak

(Fotók: MTI)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/43053/pics/lead_800x600.jpg
avatás,Hírek,irodalom,Lázár Ervin,szobor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?