Blogolj!

Soha nem látott képeket mutatnak be Pasoliniről és Callasról

A napokban nyílt meg Rómában a Medea című fotókiállítás, ahol nemcsak a világhírű rendező, Pier Paolo Pasolini Medea című filmjének forgatásán készült fotókat és Maria Callas képeit mutatják be, hanem magyar vonatkozása is van a tárlatnak.

A Római Magyar Akadémia 90 éves ünnepi programsorozatának keretében megrendezésre kerülő tárlat Pier Paolo Pasolini olasz rendező 1969-ben készült Medea című filmjének forgatásán Mario Tursi, világhírű római fotóművész által készített több mint 120, többnyire fekete- fehér, kis és közepes méretű, eddig soha nem látott,  jelenleg Giuseppe Garrera magánggyűjteményében található Pasolini és Callas fotóit; valamint két fiatal magyar fotóművész Gőbölyös Luca és Herczeg Eszter képeit vonultatja fel. Ez utóbbi két művész  újraértelmezte Medea mítoszát, kortárs kontextusba helyezve.

A két szekcióból álló (“A mítoszban elmélyülve”  valamint a “A mítosz újraértelmezése”), közel  150 képet magába foglaló tárlatot,  Dr. Puskás István, a Római Magyar Akadémia igazgatója rövid köszöntőjét és bevezetőjét követően Nadia Stancioff, Maria Callas baratnője, egykori asszisztense nyitott meg a két magyar fotóművész valamint a kiállítás további kurátorainak (Giuseppe Garrera, Stefano Triulzi, Torma Tamás) a jelenlétében.  A Falconieri Palota Galériájában valamint az első emeletén elhelyezésre került kiállítást site specific installációk gazdagítják.

A tárlat 2017. november 19-ig tekinthető meg.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/43962/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,fotó,Hírek,kiállítás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?