Blogolj!

Marton Lászlót a Vígszínház kirúgta, az MMA pedig felfüggesztheti

Marton László kezdeményezte a Magyar Művészeti Akadémiában viselt tagságának felfüggesztését. Az MMA november 3-i ülésén dönt majd. A Vígszínház pedig közleményt adott ki a rendező távozásával kapcsolatban.

Várhatóan elfogadják Marton kérését, ami a szabályok szerint 18 hónapig tart majd. A rendező eddig a Színház és Filmművészeti Egyetemen felmondott. Az egyetem rektora, M. Tóth Géza pedig etikai vizsgálatot kezdeményezett Marton ellen. 

A szexuális zaklatásokkal vádolt rendezőt időközben a Vígszínház kírúgta.

A közlemény szerint:

"A mai napon kezdeményeztük Marton László munkaviszonyának megszüntetését a Vígszínházban. A döntés nem jelent, nem jelenthet ítélkezést egy gazdag művészi életút felett. A Vígszínház szakmai tekintélyének kialakításában Marton László szerepe elvitathatatlan."

A repertoáron lévő előadásait viszont továbbra is műsoron tartják.

A színház rövid közleménye azzal zárul, hogy a korábban jelzetteknek megfelelően aktívan részt vesznek a szakmai szervezetek közös munkájában, ami a hasonló helyzetek megakadályozására, korai felismerésére irányul. Emellett a színházon belüli anonim bejelentő vonalat indítanak el a következő héten. 

1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/44123/pics/lead_800x600.jpg
Marton László,MMA,Vígszínház,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-10-28 17:36:16
Vajon ki az új rendezővárományos? Nő létemre már halálosan unom ezt a női nyavalygást, senkit nem erőszakoltak meg, hagyták magukat. Extrém eseteket kivéve, a nő mindig mint kihívó szerepel, vagyis alkalmat ad a férfinek, aki vagy kihasználja vagy homoszexuális, vagy impotens. Ki neveli a fiúgyermekeket?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?