3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Szabó Magdára emlékeznek Nápolyban

Az Olaszországban is igen népszerű írónő munkásságáról emlékeznek meg Nápolyban beszélgetés és filmvetítés keretein belül.

November elsején Nápolyban a Cinema Hart moziteremben 18.00 órakor kerül megrendezésre A barátság tányérja. Egy nap Nápolyban Szabó Magdával (Il piatto dell”amicizia. Una giornata a Napoli con Magda Szabó) című Szabó Magda kerekasztal-beszélgetés, emlékest.

A kerekasztal-beszélgetésen Antonella Cilento, neves olasz kortárs írónő; Vera Gheno, Szabó Magda egyik legismertebb olasz fordítója; Puskás István, a Római Magyar Akadémia igazgatója valamint Szilágyi Mónika, a milánói Edizioni Anfora könyviadó vezetője felevelenítik az Olaszországban immár best sellerré vált írónő munkásságát.

Kevés magyar író kapott akkora publicitást az országban, mint ő. 2005-ben az Einaudi Kiadó által megjelentetett „Az ajtó” című könyve elnyerte (Dél-Olaszország legtekintélyesebb irodalmi elismerésének számító) Mondello-díjat. 2010-ben az Unità napilap a legjobb külföldi regénynek választotta az Edizioni Anfora kiadásában megjelent Für Elise kötetet.

A beszélgetést követően Cecilia Lupoli és Ímma Villa színművészek részletek olvasnak fel Szabó Magda műveiből.

Az est 20.00 órakor, Szabó István, Oscar díjas rendező 2012-ben készült Ajtó című filmjének a levetítésével ér véget. Az alkotás Szabó Magda azonos című regényének adaptációja.

Az emlékest az írónő születésének (1917-2007) 100. évfordulója alkalmából a Lalineascritta társaság, az Edizioni Anfora könyvkiadó, a Római Magyar Akadémia valamint a Publishing Hungary szervezésében kerül megrendezésre.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/44204/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,irodalom,Szabó Magda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?