Blogolj!

Az Operettszínház kirúgta Kerényit

Fotó: Kallos Bea/MTI

A Budapesti Operettszínház igazgatósága azonnali hatállyal kirúgta Kerényi Miklós Gábort, a színház korábbi művészeti vezetőjét.

Ennek oka az, hogy egy egykori táncos, Maros Ákos nevét és arcát vállalva elmondta, hogy Kerényi miként zaklatta és alázta meg őt 18 évesen. Kiemelte, hogy csak a saját esetét tudja elmondani, de mindenkit arra bíztat, hogy álljon elő történeteivel.

Maros elmondta, Kerényi hogyan fenekelte el őt, torlaszolta el előle az ajtót. Az indexnek még vasárnap név nélkül mesélte:

Fiatal voltam, éltem a világomat, egyszer-egyszer elkéstem a próbáról; ott voltam, csak késtem. Ő meg ordított a mikrofonba, hogy hol vagyok, ki vagyok rúgva, kéri vissza az előleget – óriási balhé volt. A munkatársai csitították, úgyhogy megkönyörült, de azt mondta: az esti próba után természetesen ezt meg kell torolnia, elfenekel, hogy megtanuljam, ne késsek el többet. Mondtam, hogy na persze (…) Azt mondta, vegyem le a nadrágomat, és hajoljak rá egy székre. Ja, és vegyem le az alsónadrágomat is. Mondom, ha valami, hát ez nem fog előfordulni. Magamon hagytam. Nagyjából hármat húzott a seggemre, de erősen, nem volt normális a csávó. És elkezdte mondani, hogy tudom, ez most fáj, de ha sírni akarsz, nem baj, hadd jöjjenek a könnyek…

Az Operettszínház belső vizsgálatot indított. Közleményük „a leghatározottabban elítéli a fizikai bántalmazás minden formáját, különös tekintettel azokra az esetekre, amelyek hatalommal való visszaéléssel együtt valósulnak meg. Kijelenti, hogy elkötelezett az ilyen ügyek felderítésében, a zaklatást vagy fizikai bántalmazást elszenvedett áldozatok minden lehetséges eszközzel történő megsegítésében, továbbá kéri, hogy az érintettek az igazság törvényes keretek között történő tisztázása végett a megfelelő lépéseket tegyék meg.”

Kerényi a Facebookon reagált a színház döntésére:

 ha bárkit bármivel megbántottam, ezúton kérek elnézést

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/44504/pics/lead_800x600.jpg
Kerényi Miklós Gábor,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?