Blogolj!

Újra bemutatják az Itt élned, halnod kell rockmusicalt

December 15-én lesz újra látható Budapesten az Itt élned, halnod kell című rockmusical a Papp László Budapest Sportarénában. 

Az Esztrád Színház produkcióját 2016-ban mutatták be a Hősök terén, amit 2017 nyarán és őszén hat előadásból álló országos turné is követett. Az előadás egy rockzenei alapokra épülő, folkzenei motívumokat is felhasználó, szimfonikus hangszerelésű alkotás, amely dalok, megzenésített klasszikus versek, instrumentális zenék, történelmi szövegek összefüggő kompozíciójának segítségével idézi fel a magyar történelem sorsfordító korszakait és eseményeit.

Egyebek között a honfoglalás, a tatárjárás, a Dózsa-féle parasztháború, a mohácsi csatavesztés és Mátyás király korát, a Rákóczi-szabadságharcot, az első- és második világháború időszakát, az 1956-os forradalom és szabadságharcot, valamint a rendszerváltozást is feldolgozó művet Koltay Gábor rendezte, a zenét Koltay Gergely és Szűts István szerezték.

A történelmi játék főszerepében Vikidál Gyula látható, de mellette szerepel még Bodnár Vivien, Deák Bill Gyula, Kósa Zsolt, Kuczmann Ágnes, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Sipos Imre, Varga Miklós, valamint Varga Vivien és Varga Szabolcs is az előadásban. Kisebb szerepekben a Vizeli Csaba vezette komáromi Magyarock Dalszínház tagjai, a látvány megvalósításában az Udovecz György és Zombori Mihály vezette hagyományőrzők, valamint artisták és lovasok működnek közre. A darab koreográfusa pedig Doktor László.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/44812/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Itt élned, halnod kell,musical,történelem,zene
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?