Blogolj!

"Ordas módon hazudsz!" - Varnus Xavér reagált az őt ért vádakra

Bár konkrétan nem nevezték meg Varnus Xavért, egy névtelen betelefonáló a Hitrádióban elég pontos leírást adott egy „ismert orgonaművészről” azt állítva, hogy évtizedekkel ezelőtt szexuális ajánlatokkal bombázta.

A telefonáló akkoriban (a rendszerváltás előtt) 15 éves volt és állítása szerint az az orgonista akivel többször együtt koncertezett, rendszeresen szexuális ajánlatokat tett neki. Nevét és arcát nem vállalta az illető, de mivel úgy írta le zaklatóját Cseszkó Tamás műsorában, hogy ki lehet találni kire is gondolhatott, így Varnus Xavér nyilatkozatott tett Facebook oldalán, ahol követeli, hogy vállalja nevét és arcát is az illető, miközben ő meg is nevezi a betelefonálót.  

Mérei Tamás csellistát nevezi meg Varnus, aki szerinte megvádolta őt. Mérei pedig reagált is erre

1. V.X. megnyilatkozása jól illik abba a sorba, ami a többi zaklatóra is jellemző, nem is érti, hogy mi a probléma. Tényeket ferdít el, másokat hibáztat ahelyett, hogy mélyen magába nézne.

2. V.X. egy lemezfelvételről beszélt, az általam elmondott történet viszont korábban történt, amikor még kétségtelenül kiskorú voltam.

3. A zaklatás szempontjából viszont véleményem szerint teljesen mindegy, hogy valaki felnőtt, vagy kiskorú, ha olyan szituációba kerül, amely számára kényelmetlen, szabadulni szeretne belőle, és nem tud a helyzettel mit kezdeni, az értelmezésem szerint zaklatás.

4. V.X. pechére voltak mások is ezeken a napokon a helyszínen, egyikükkel sikerült az imént beszélnem, az ominózus éjszaka egy részénél ő is jelen volt, és megerősítette az általam elmondottakat.

5. Az interjúban a hallgatókra való tekintettel nem osztottam meg minden részletet, de jelezném, hogy V.X. több különböző szexuális tevékenységi formára próbált rábeszélni, és egyéb verbális és nonverbális zaklatásnak voltam kitéve a szó szoros értelmében.

6. V.X. tipikus példája az áldozathibáztatásnak. A múltamban turkál, azt állítva, hogy eljárás indult ellenem, pedig nem történt ilyen. Azóta köztudott, hogy az általam vezetett intézményben történt adminisztrációs kifogások miatt egy éves rendőrségi vizsgálat zajlott szigorú ügyészi felügyelet mellett, mely megnyugtató eredménnyel zárult, kiderült, hogy egyetlen vádpont sem állja meg a helyét, bűncselekmény hiányában elutasították a feljelentést.

7. V.X. egyúttal a Hit Rádió műsorvezetőjének hitelességét is megpróbálja megkérdőjelezni. Vélhetően a Googleban található álhírportálok cikkeire hagyatkozik, a valóság ugyanis az, hogy Cseszkó Tamás az imént mutatta meg az erkölcsi bizonyítványát, melyben világosan szerepel, hogy büntetlen előéletű.

8. V.X-et tudatosan, nem gyávaságból nem neveztem meg. Célom az volt, hogy felhívjam a társadalom figyelmét az ilyen típusú zaklatásokra is.

Mérei Tamás

Varnus Xavér pedig Mérei állításaira kérdésekkel reagált:

Pontosan melyik esztendőben volt 15 éves, vagyis mikor született?

Azt állítja, hogy már 1992 előtt találkoztunk. Ki által? Ki mutatott be bennünket, és hol?

Tekintve, hogy első vidéki turném 1991 nyarán indult, pontosan melyik esztendőben, melyik településen történt az átbeszélgetett este, melyik templomban volt az említett két koncert, mit játszottunk, ki működött még közre? Illetve azok, akik este is velünk maradtak, milyen minőségben voltak jelen? Közreműködtek talán a koncerten?

Rádióinterjújában azt mondta, hogy az éjszaka kritikus perceiben már csak kettesben voltunk. Mostani válaszában már szaporodott a jelen levők száma, mostanra már volt egy tanúja beszélgetésünknek.

A rádióinterjúban hazudott, vagy most?

A rádióinterjúban maga állítja, hogy abúzus nem érte. Ehhez képest újabb válaszában zaklatónak nevez. Akkor hát zaklattam, vagy nem? Ideje eldönteni.

E nyilatkozatában azt állítja, hogy verbális és nonverbális zaklatásnak volt kitéve. Ennek ellenkezőjét állítja a rádióinterjúban, amikor is azt állítja, hogy fizikailag nem közeledtem hozzá. Mikor hazudott?

Azt állítja, hogy nem indult vizsgálat ellene. Mivel egykori kirúgása nagy hírt kapott, csak egy sajtóterméket idéznék: tehát volt ellene vizsgálat?

Azt állítja, hogy megkérdőjelezem az interjút készítő Cseszkó Tamás morális hitelességét. Ugyanarról a Cseszkó Tamásról beszélünk, akit jogerősen felfüggesztett börtönre ítéltek, s akiről ez a cikk jelent meg? Tehát elítélték az említett Cseszkó Tamást?

Az interjúban nem a zaklatás társadalmi kérdéséről próbál vitát kezdeményezni, hanem üvöltően homofób propagandát folytat, már-már putyini nyíltsággal. Gyanítom, ez az egész, hazugságokkal terhelt interjú csak azt a célt szolgálta számára, hogy világgá üvölthesse a mássággal szembeni indulatait. Utolsó kérdésem: gyűlöli a melegeket és a biszexuálisokat?

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/44900/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,Varnus Xavér,zaklatás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?