3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Szabó Magda-műben nyújtott alakításáért díjazták Kubik Annát

Szabó Magda Az ajtó című művében alakított szerepéért nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat Kubik Anna a brassói 28. Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztiválon.

A seregszemlére, amely az eredeti, újszerű dramaturgiájú előadások bemutatására törekszik, a debreceni Csokonai Színház Az ajtó című előadása kapott meghívást, amelyben Kubik Anna a különös házvezetőnő, Emerenc alakját kelti életre. A Szabó Magda regényéből készült színpadi adaptációt november 15-én láthatta a fesztivál közönsége a Sica Alexandrescu Színházban.

A színház társulata azért is érezte különösen megtisztelőnek a meghívást, mert a nemzetközi fesztivál 28 éves történetében eddig nem szerepelt magyarországi előadás.

Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész szerepéről elmondta: zárkózott nőről van szó, akivel rettenetes dolgok történtek. Szabó Magda valós története ez, amelyet saját házvezetőnőjéről írt. Az írónőt Varga Klári alakítja, az előadást Naszlady Éva rendezte, dramaturgja Adorján Beáta.

Kubik Anna arról is beszélt, hogy az előadást teltház előtt játszották, nagy sikerrel. A díjátadó gálán nem lehetett jelen, mert Debrecenben Szabó K. István rendezésében próbálják a Macskajátékot, amelynek jövő héten lesz a bemutatója. „Ráckevei Anna lesz Orbánné, én pedig Giza. Ez is újszerű előadás lesz” – mondta, hozzátéve, hogy örül a szerepnek, mert mostanában a kemény nőalakok találták meg, Giza szerepében viszont egy finom női alakot formálhat meg.

A november 10. és 19. között megrendezett Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztiválon tíz vendégjátékot nézhetett meg a közönség. A fellépő román, angol, francia és moldovai társulatok között a zsűri hat díjat osztott ki: a legjobb előadás, rendezés, forgatókönyv, színésznő és színész díjakat, valamint a zsűri különdíját. A legjobb előadásnak járó díjat a chisinaui Mihai Eminescu színház In ochii tai fermecatori (Az elbűvölő szemeidben) című előadása kapta.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/45386/pics/lead_800x600.jpg
Díjak,Kubik Anna,Szabó Magda,színház
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?