Blogolj!

Ünnepi hangulat a Várkert Bazárban

Minőség, érték és megváltás jellemzi az idén harmadik alkalommal megrendezett adventi programsorozatot a Várkert Bazárban. A látogatók az év ezen szakaszában is  koncerteket, irodalmi esteket, kiállításokat és gyerekprogramokat látogathatnak az ünnep jegyében.

Az adventi programsorozatot a valódi értékekhez igazodva igyekeztünk összeállítani

- hangsúlyozta Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója az adventi rendezvényekkel kapcsolatban.

A már megszokott minőségi irodalmi estek most sem maradnak el; az est egyik háziasszonya, Juhász Anna kiemelte, hogy december 9-én a Várkert Irodalom folytatódik az idén 80. születésnapját ünneplő Korniss Péter fotográfussal. A Nemzet Művésze címmel is kitüntetett alkotót barátai, kollégái köszöntik az esten, ahol többek között Koltai Lajos operatőr, Novák Ferenc koreográfus és Aleszja Popova balettművész is tiszteletét teszi. A pályatársak személyes történetekkel és produkciókkal színesítik majd az estet és nem utolsó sorban szórakoztatják a jelenlévőket.

Vasárnap, azaz december 10-én a népszerű Ghymes együttes ad koncertet, és a gyerekekről sem feledkeznek meg, nekik a Bóbita zenekar muzsikál és Bíró Eszter az Állati Zenés ABC című előadásával szórakoztatja a kicsiket, majd december 17-én Gubás Gabi fellépése gazdagítja az adventi hétvégét.  

Ghymes együttes
December 16 újra az irodalomé lesz Ugron Zsolna vezetésével. A Beszélő levelek című irodalmi eseményen Bán Bálint, Kaszás Gergő, Papp János és Vándor Éva közreműködésével ismert emberek magánleveleit osztják meg a közönséggel, ezáltal még személyesebbé és szórakoztatóvá téve az estét.

Másnap sem pihen a Várkert Bazár: szintén személyes élmények alapozzák meg a programot Összetartozunk címmel, amely a határon túlisággal foglalkozik olyan színművészek segítségével, mint Kerekes Vica, Both Miklós, Szűcs Nelli, vagy Palya Bea. A jótékonysági gálaest háziasszonyai itt is szintén Ugron Zsolna és Juhász Anna lesznek.

Palya Bea

Az Ég és Föld között - a Biblia a magyar képzőművészetben című, a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó kiállításhoz kapcsolódva december 9-én és december 16-án is szerveznek múzeumpedagógiai foglalkozásokat, amelyekre 4-től egészen 14 éves korig várják a gyerekeket.

Az adventi vasárnapokon ingyenes gyermekfoglalkozásokkal, kézműves programokkal, workshopokkal is készülnek a Várkert Bazár Rendezvénytermének aulájában, a délelőtti és az esti programokat pedig közös, ünnepélyes gyertyagyújtás köti össze.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/45617/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Várkert Bazár,Várkert Irodalom
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?