Blogolj!

Budapest a legjobb téli úti célok között

A világ egyik leghíresebb turisztikai magazinja, a francia Condé Nast Traveler ebben az évben is elkészítette a legjobb téli úti célok top 6-os listáját.  Fővárosunk olyan helyekkel szerepel egy sorban, mint Patagónia vagy Shanghai.

A Condé Nast Traveler legjobb téli úti cél rangsorát Chile vezeti utána a Wyoming állambeli Jackson következik, a  harmadik helyen pedig Budapest áll.

A magyar főváros egyedüli európai városként vívta ki az előkelő harmadik helyezést. 

Az összegyűjtött beszámolók alapján azért szeretik Budapestet, mert közel harminc évvel a kommunizmus bukása után a magyar főváros visszakövetelte magának a kelet Párizsa címet, a befektetők pedig új életet leheltek az Osztrák-Magyar Monarchia koronaékszerébe, felélesztve ezzel a nagy körutakat és a fényűző régi építészeti emlékeket, amelyek még a jövő hipermodern projektjeivel is keverednek.

Azt is kiemeleték, hogy Budapest olyan hely, ahol nyugodtan el lehet tenni a térképet, és nyugodtan eltévedhetünk a kastélyok, paloták és parkok csodalatos választékában.

A Condé Nast Traveler idén az Aria Hotelt emelte ki a budapesti szállodák közül, amelynek tetőterasza a legjobb Közép-Európában. A szavazók külön hangsúlyozták a hotel egyedülálló zenei koncepcióját is.

Fővárosunk olyan helyeket utasított maga mögé, mint Patagónia, Francia Polinézia, Sanghaj és Stowe, Vermountban.

Címkék: Budapest, Hírek, utazás
1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/45662/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Hírek,utazás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Stefán 2018-07-28 09:07:17
Budapest valóban kedvelt úti cél a külföldiek között, de egyben a legolcsóbb országok egyike is ! Forint - Euró különbség meghatároz sok mindent !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?