Blogolj!

Európában miénk az egyik legszebb karácsonyi vásár

Ez a European Best Destinations utazási portál által szervezett közönségszavazáson derült ki, pontosabban az, hogy Európán belül a negyedik legjobb karácsonyi vására a  Budapest szívében található Szent István téri ünnepi forgatag.

Hetedjére rendezték meg a Bazilika előtti karácsonyi vásárt (hivatalos nevén: Adventi Ünnep a Bazilikánál), mi egy évvel ezelőtt még kilencedik volt a versenyben, de idén a 75 „jelentkező” közül már csak hárman előzték meg.

A Bazilika előtti vásárra több mint 16 ezren szavaztak, a magyarok mellett orosz, francia, izraeli és horvát utazók. Az egyetlen magyar helyszínként szereplő vásár olyan városok rendezvényeit utasított maga mögé, mint Prága, a világ legrégebbi karácsonyi vásárának otthont adó Nürnberg vagy a négymillió vásározóval büszkélkedő Köln. A verseny első helyén Zágráb, a másodikon a franciaországi Colmar, a harmadikon a bécsi adventi vásár végzett.

A vásár idei újdonsága a sötétedés után minden egész órában induló 3D-s vetítés, amelyen nyolc grafikus három hónapon át dolgozott. A kisfilmet olyan speciális technikával gyártották és olyan különleges eszközökkel vetítik le, hogy a 3D mozikban megszokott vizuális élményt kapjanak a látogatók.

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál csak január elsején ér véget egy lencsenappal.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/45916/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,karácsonyi vásár,Szent István bazilika
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?