Blogolj!

Woody Allen adaptáció a Madáchban

Valló Péter

A Hatalmas Aphrodité című produkciót mutatja be a Madách Színház Valló Péter rendezésében; a Woody Allen filmje alapján készült színpadi változatot február 16-án láthatja először a közönség a nagyszínpadon.

Valló Péter rendező január 2-án kezdte el a Hatalmas Aphrodité próbáit a Madách Színházban - olvasható a színház közleményében.

Mint írják, Woody Allen forgatókönyvéből Puller István fordítása alapján Kovács Krisztina dramaturg készített el a mű színpadi változatát. A darab főbb szerepeit Szente Vajk, Sipos Vera, Tóth Angelika, Szerednyey Béla, Molnár Gyöngyi, Balogh Anna, Sáfár Mónika és Hajdu István játssza.

A közleményben Szirtes Tamást, a színház igazgatóját idézik, aki a darab olvasópróbáján kiemelte, hogy Valló Péter sok év után rendez újra a Madách Színházban. Elmondta: a rendező rendkívül felkészült Woody Allen művészetéből, és az általa megteremtett keleti parti értelmiségi speciális világlátásáról, intellektuális szorongásairól sem tud nála többet senki.

A film és az előadás különlegessége, hogy a jelenetek közti összekötő szövegeket az ókori görög drámák mintájára maszkot viselő kórus mondja el, megtestesítve az antik isteneket. Valló Péter szerint a Hatalmas Aphrodité időtálló és szórakoztató történet, amely olyan kérdéseket vet fel, minthogy mindent a görög mitológiából jól ismert végzet irányít-e.

A darab története szerint Lenny, a New York-i sportújságíró és felesége, Amanda házassága kisebb zökkenőktől eltekintve boldognak mondható, a család mégsem teljes: hiányzik belőle a gyerek. Amanda nagyon szeretne kisbabát, de a terhességet és a szülést szívesen megúszná, mert a karrierjét nem szeretné kockára tenni, ezért férjével úgy döntenek, hogy örökbe fogadnak egy pár napos csecsemőt. A kisfiú, Max az első pillanattól fogva lenyűgözi a szüleit: szép, édes, aranyos és ahogy nő, egyre feltűnőbbé válik elképesztő intelligenciája. Az izgága és kíváncsi Lennyt nem hagyja nyugodni a kérdés, hogy egy ilyen különleges gyereknek vajon milyenek lehetnek az igazi szülei - olvasható az előadás ismertetőjében.

A produkcióban Valló Péter munkatársa Benedek Mari jelmeztervező, Verebes Zoltán díszlettervező, Fejes Kitty koreográfus és Melis László zeneszerző.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/46863/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,Madách Színház,színház,Valló Péter,Woody Allen
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?