Blogolj!

Cseh Tamás grafikáiból kiállítás nyílik

Cseh Tamás nemcsak zenész, énekes, színész és zeneszerző volt, hanem rajtanár is. Tíz éven keresztül dolgozott tanárként és csak utána fogott gitárt. A hatvanas években készült alkotásaiból, grafikáiból kiállítás nyílik január 26-án a Gross Arnold Galériában.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész a hatvanas években végzett az egri Tanárképző Főiskolán, ezt követően pedig egy évtizeden keresztül rajtanárként tanított. A zene csak ezután következett a bakonyi indiántáborral és korszakalkotó műveivel. Az indiánmotívumok már ebben az időben is megjelentek képein, festményein, de vizuális érzékenysége, rajtehetsége már az általános iskolai években is figyelemreméltó volt.

Az eddig be nem mutatott alkotások, a többféle technikával készült grafikák és festmények Szilágyi Gábor művészettörténész, és Gross András, a Gross Arnold Galéria vezetője a család és a Cseh Tamás Archívum jóvoltából kerülnek bemutatásra.

A március harmadikáig látható kamara kiállításon megvásárolható Cseh Tamás grafikáit tartalmazó nemrég kiadott albuma és külön erre a kiállításra készült képeslapok is. Az album anyaga az 1970 előtt képzőművésznek készülő dalnok munkáiból áll. A megőrzött teljes kollekcióból a válogatást Balás Eszter, Jankovics Marcell, Mihály Gábor és Cseh András készítette. Grafikáinak, metszeteinek eredetiségét, mint életének dokumentumait e kötetben elsőül ismerhette meg az olvasó.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/46935/pics/lead_800x600.jpg
Cseh Tamás,Eseménynaptár,kiállítás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?