3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Kelet-Magyarország is turisztikai célponttá válhat

Fejlesztésekre van szükség, hogy a kelet-magyarországi települések is turisztikai célponttá válhassanak, így tovább növekedhet az idegenforgalom GDP-n belüli aránya - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Makón.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus a makói fürdő 9,5 milliárd forintos költségvetésű bővítési terveit bemutató sajtóbejáráson elmondta, a fejlesztések révén a Maros-parti város is felkerülhet az idegenforgalmi térképre.

A fürdő eredeti makoveczi elképzelések alapján tervezett bővítése mellett második lépésként újabb szállodákra, a Magyar Turisztikai Ügynökség becslése szerint akár ezer férőhely kialakítására is szükség lenne - közölte a miniszter.

Makovecz tervei alapján bővítik a makói fürdőt

Kormányzati támogatásból, mintegy 9,5 milliárd forintból fejlesztik a makói fürdőt a Makovecz-örökség keretein belül. Családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző épül, látványkonyhákkal, kültéri élményelemekkel és zöldterületekkel a Maros-parti városban, ahol a beruházásnak köszönhetően nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas lesz az épületegyüttes.

A családi- és élményzóna, valamint a csúszdapark mellett egy uszoda építése is a fürdőbővítés része.

Ez illeszkedik a kormány elképzeléséhez, mely szerint minden járásban szükség van olyan uszodára, ahol az ott élő gyermekek ingyenesen megtanulhatnak úszni

- mondta Lázár János.

A politikus kifejtette, az élményzóna és a csúszdapark építésével a fürdő működtetése nyereségessé válik, az uszodaüzemeltetés veszteségét pedig a kormány mérsékli.

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett rá, a kormány december 29-én döntött a fürdőbővítés támogatásáról. Az engedélyes terveket a Makona Tervező Iroda elkészítette, így a kivitelezésre az év első negyedében kiírható a közbeszerzés.

A politikus közölte, a hat éve megnyitott fürdőnek köszönhetően az elmúlt időszakban bővült a kereskedelmi szálláshelyek és a vendéglátóhelyek száma a városban.

1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/47050/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,Lázár János,makói fürdő,Makovecz Imre,turizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-01-10 17:11:18
Kedves Zsolt!
Ennek a hírnek is és mindegyiknek nagyon örülök! Főleg, hogy láttam Lázár Jánost is itt! Minden jót kívánok mindenkinek! Üdv: Emőke
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?