Blogolj!

25 éve hívnak táncba a Csillagszeműek

1993-ban ötven fővel indult, ma már 1000 főt számlál a Magyar Örökség, Prima Primissima és Európa Tánc-díjas társulat. A 2018-as jubileumi évadot táncelőadásokkal, könyvmegjelenéssel és filmbemutatóval ünneplik.


Timár Böske alapító, művésztanár elmondta:

az elmúlt 25 évben családok ezrei tartották és tartják ma is fontosnak, hogy gyermekeik a Timár Sándor nevével fémjelzett módszerrel, komplex zenei és táncos nevelésben részesüljenek, és a nemzeti kultúra már kicsi koruktól beépüljön mindennapjaikba.

A Csillagszeműek társulatában a 3 évestől a felnőtt profi táncosig minden korosztály megtalálható és táncpedagógusaik jelenleg 20 budapesti, vidéki és külföldi helyszínen oktatnak.

"A Csillagszeműek egy hatalmas család, hiszen a gyerekek icipici korban kerülnek hozzánk és mi az életük mindennapi részévé válunk"

A tíz műsorból álló jubileumi évadot az alapító tagokból álló Timár Együttes műsora nyitja meg január 29-én a MOM Kulturális Központban. Az ünnepi év záró estje pedig június 12-én lesz Budapesten az Erkel Színházban, több mint ezer táncos közreműködésével. 

Az évforduló alkalmából a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar koreográfus, táncpedagógus életművét feldolgozó kötet jelenik meg a Püski Kiadó gondozásában, és a Tímár Sándorról szóló A táncanyanyelv mestere című portréfilmet is levetítik.

Vásáry Tamás, Kossuth-díjas magyar zongoraművész Kodály Zoltán módszeréhez hasonlította a Timár-módszert, amely - mint mondta -

azt képezi le néptáncban, amelyet a Kodály-módszer a zenében.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/47566/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?