Blogolj!

Elton John visszavonul

Utolsó világkörüli turnéjára indul az ősszel Elton John, utána befejezi a koncertezést. A brit rock 70 éves szupersztárja szerda este személyes videóüzenetben jelentette be döntését.

Szeptemberben kezdődő hároméves turnéja az összes földrészt érinti - a jegyárusítás február 2-án kezdődik -, de a koncertkörút után már családjával szeretné tölteni ideje javát. Biztosította azonban rajongóit arról is, hogy a koncertezéssel felhagy ugyan, de a zene marad. Új albumokat szeretne megjelentetni, sőt musicaleket is ír. Legfontosabb dolognak viszont most azt tartja, hogy gyerekeit nevelje.

Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas rockveterán csaknem öt évtizedet töltött a színpadon, és több mint 200 millió lemeze fogyott világszerte. A Candle in the Wind című dal, amelyet az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő emlékére írt, önmagában 33 millió példányban fogyott.

Szerda videótájékoztatójában cáfolta azokat a brit médiaértesüléseket, hogy egészségi állapota miatt hagyna fel a koncertezéssel. Ősszel kezdődő hároméves turnéja 300 fellépésből áll majd, "és higgyék el nekem, aki 300 show-t végigcsinál, az nem beteg".

Bár régebben voltak egészségügyi problémái: zenész szervezetébe 1999-ben szívritmus-szabályozót ültettek be, tavaly pedig kilenc fellépését le kellett mondania Las Vegasban és Kaliforniában, miután dél-amerikai turnéján közelebbről nem részletezett, de orvosai szerint "ritka és potenciálisan halálos" baktériumfertőzést szedett össze. A fertőzés miatt két éjszakát intenzív osztályon is kellett töltenie és 2012-ben is koncerteket kellet törölnie súlyos légzőszervi fertőzés miatt.

A napokban nem ő volt az egyetlen, aki bejelentette visszavonulását; Neil Diamond betegsége miatt mondta le aktuális turnéja állomásait, mert Parkinson-kórt állapítottak meg nála.

 

Címkék: Elton John, Hírek, zene
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/47698/pics/lead_800x600.jpg
Elton John,Hírek,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?