Blogolj!

Bob Dylan és Deep Purple a veronai Arénában

Igazán impozáns fellépőket vonultat a veronai Aréna idei programja: mások mellett Bob Dylan, Lenny Kravitz és a Deep Purple is fellép majd áprilistól a létesítményben. A pop- és rockkoncertek programját Cecilia Gasdia olasz szoprán, az Aréna új intendánsa ismertette a sajtóval. 

Az április 25-től kezdődő szezonban a Scorpions és Sam Smith koncertje is szerepel – mondta el Gasdia a Federico Sboarinával, Verona polgármesterével, az Aréna Alapítvány elnökével tartott sajtótájékoztatón.

A legmagasabb színvonalat képviselő művészekkel szélesítjük a kínálatot. Célunk, hogy az Arénát a zene templomává tegyük

– mondta a polgármester. Az 57 éves Gasdia, aki három évtizeden át tartó karrierje során több mint 90 operaszerepben énekelt, január óta az Aréna intendánsa.

 Cecilia Gasdia

Nagy megtiszteltetés a kinevezés. Köszönöm a bizalmat a polgármesternek. A művészi karrier után igazi kiváltság, hogy az Aréna alapítványánál dolgozhatom

– mondta a veronai származású Gasdia, aki 2015 óta vezeti a veronai olasz Opera Akadémiát és 2017 óta tanít a pármai Teatro Regio Verdi Akadémiáján.

A római Colosseum és a capuai aréna után a veronai Olaszország harmadik legnagyobb, jó állapotban fennmaradt antik amfiteátruma, 45 sorból álló lépcsőzetes nézőtere 22 ezer néző befogadására alkalmas.

A világhírű Arénában 1913 óta tartanak zenei rendezvényeket, azóta, hogy Giuseppe Verdi születésének 100. évfordulója alkalmából előadták az Aidát. A kiváló akusztikájú amfiteátrum hamar koncerthelyszínné vált, de jelenleg többnyire csak a három nyári hónapban tartanak operaelőadásokat és rockkoncerteket.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/47718/pics/lead_800x600.jpg
Bob Dylan,Hírek,koncert,Lenny Kravitz,veronai Aréna,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?