Blogolj!

10 év után újra az Arénában a 100 Tagú Cigányzenekar

Február 25-én a Papp László Budapest Sportarénában tartja évadnyitó koncertjét a 100 tagú Cigányzenekar. A fellépést a zenekar szólistájának, a januárban elhunyt Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész emlékének ajánlják.

Beke Farkas Nándor, a 100 tagú Cigányzenekar vezetője az M1 aktuális csatornán számolt be arról, hogy a koncertre még Ökrös Oszkár is készült, aki hirtelen ment el, minden előjel nélkül, a kiváló művész halála pótolhatatlan veszteség.

Ökrös Oszkár volt a második cimbalomművész, aki átvehette a Kossuth-díjat, Rácz Aladár után ötven évvel kapta meg az elismerést. A zenekar számára is rendkívüli jelentőségű volt a díj, ami az egész zenészvilág és a szakma iránti megbecsülést egyaránt jelképezi – hangsúlyozta  a zenekarvezető.

A világhírű művész temetése február 2-án lesz a budapesti Ávilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom altemplomában kialakított urnatemetőben, 13 órakor. A kegyeletet a szertartás előtt, 12 órától lehet leróni, a zenésztársak élőzenés búcsúztatóját a kivetítőkön lehet követni.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/47810/pics/lead_800x600.jpg
100 tagú Cigányzenekar,Eseménynaptár,koncert,Ökrös Oszkár,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?