Blogolj!

A Pál utcai fiúk is szerepelnek az idei Velencei Biennálén

 

A világ egyik legfontosabb kulturális intézménye, a Velencei Biennále idén 2018. február 3-6. között kilencedik alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Gyermekkarnevált, ahol koncertekkel, foglalkozásokkal várja a kicsiket és kicsit nagyobbakat.

Magyarország harmadszorra vesz részt a programon. Három éve Kecskemét városa mutatta meg sokszínű zenei kultúráját a magyar biennále irodának köszönhetően, tavaly a Római Magyar Akadémia szervezésében a MOME és a szentendrei Skanzen hozott programot Hang-hullámok karneválja címen.

A tavalyi év nagy sikerére való tekintettel, a Római Magyar Akadémia idén ismét a szentendrei Skanzennel együtt szervezte meg a magyar részvételt, a Publishing Hungary Program támogatásával. A négynapos karnevál alatt, a Ca’ Giustianan termeiben tematikus foglalkozások várják a gyerekeket, amelyek ez alkalommal

Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényére épülnek, pontosabban a regényben szereplő emberi értékekre illetve témakörökre,

mint például az egyén és a közösség kapcsolata, összetartó ereje, a csapatszellem és a tisztességes küzdelem.

Hevér Lili és Szigethy Zsófia koncepciója alapján, Halász Lilla Anna közreműködésével, a gyerekek mint egy időutazással (È nostra la bandiera!-Miénk a zászló!) kipróbálhatják azokat a század elején népszerű játékokat melyeket a regény hősei is játszottak. A "groundért", vagyis a szabad területért folytathatnak harcot, ahol az a csapat győz, amelyik el tudja venni a másik csapat zászlóját. A győztes csapat végül elfoglalhatja a képzeletbeli "grundot". A program záró részében a gyerekek zászlót készíthetnek maguknak, csapatuknak, vagy egy általuk fontos vélt közösségnek.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/47889/pics/lead_800x600.jpg
A Pál utcai fiúk,Eseménynaptár,Velencei biennálé
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?