Blogolj!

Hogyan szóljon Budapest dala?

A Fővárosi Önkormányzat a projektre tizenegy ismert előadót hívott meg, mellettük három helyet még felfedezésre váró, tehetséges zenész és énekes számára tartanak fel a kiírt pályázaton. A tizennégy dalt tavasszal koncerten mutatják be és CD is készül.

Budapest rengeteg érzelmet hoz ki belőlünk, a zenei színtéren azonban, a számos már megszületett kapcsolódó dal ellenére mintha még nem sikerült volna kifejezni, mit jelent nekünk a város. Amikor Budapestet építjük, célunk közösség formálása is

- mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

A szervezők felkérését a Honeybeast, Berkes Olivér és Závodi Marcell, Király Viktor, Radics Gigi, a Compact Disco, Caramel, az Anna & the Barbies, Zséda, Charlie, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly fogadta el.

A dalok változatosságához minden adott, hiszen az ezerarcú fővárost mindenki máskép "érzi"; Zséda például szerelmespárként, Frenreisz menő, vagány helyként értelmezi. Több előadónak már el is készült a dala, többek között a Compact Disco és a Závodi-Berkes duó száma is megvan már.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A dalok beérkezési határideje március 22. Budapest dalát a szakmai zsűri és a közönség közösen dönti el.

Az előválogatás után április 16. és 26. éjfél között lehet szavazni a versenyben induló tizennégy dalra a www.budapestdal.hu weboldalon.

A megszületett produkciókat április 27-én gálakoncerten mutatják be a Thália Színházban, ott dől el, ki a győztes. A nyertes különdíja egymillió forint, valamint egy éven át övé a Budapest Dal 2018 cím.

Címkék: Budapest, Hírek, zene
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/47891/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Hírek,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?