Blogolj!

Az élőzene fővárosa lesz Szeged áprilisban

Magyarország legnagyobb zenei flashmobjára invitálják a zenészeket határon innen és túlról április 21-ére, Szegedre. Az amatőrök és profik február végéig jelentkezhetnek, a zenei menü pedig a következő: Blur, Billy Idol, Sun City és Tankcsapda.

Január végéig már több mint 300 profi és amatőr zenész jelentkezett Magyarország legnagyobb zenei flashmobjára, amelyet április 21-én a csongrádi megyeszékhelyen rendeznek az Újszegedi Partfürdőn. A SzegedRocks szervezői február végig várják azok jelentkezését, akik részt kívánnak venni egy olyan rendezvényen, amelyen nemcsak helyet és lehetőséget adnak az ország bármely pontjáról és határon túlról érkezőknek, hogy megismerhessék egymást, hanem a szervezők legfontosabb céljaként az élő zenei produkciók fontosságára is felhívják a figyelmet.

A program keretében a délelőtti próbák után délután a nap leglátványosabb – és egyben leghangosabb – része következik, az együtt zenélés. Ekkor négy dal csendül fel, kettő magyar, valamint kettő külföldi sláger. A szervezők a számok kiválasztásánál arra törekedtek, hogy azok egyszerűen lejátszhatóak s a viszonylag kezdő zenészkollégák által is könnyen interpretálhatóak legyenek.

A rendezvényre énekeseket, gitárosokat, basszusgitárosokat és dobosokat várnak méghozzá korra, nemre, életkorra és zenei stílusra való megkülönböztetés nélkül. Olyanok is bátran jelentkezhetnek, akik eddig csak a négy fal között, saját örömükre zenéltek, azaz nem kikötés, hogy valaki profi legyen – tájékoztatta a Blogstart Révész Zsolt, a rendezvény főszervezője. Elmondta azt is: a közönséget a próbák és a televíziós felvételek után este koncertekkel is szórakoztatják.

-bz-

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/47968/pics/lead_800x600.jpg
flashmob,Szeged,SzegedRocks,zene
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?