3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Megvan az Év Levéltára!

Egy vidéki tagintézmény kapta a címet. Figyelembe vették a közönségkapcsolatok alakulását, a szakmai rendezvényeken tapasztalható aktivitást és azt is, hogy a milyen mértékben váltak szolgáltató levéltárrá.

Az Év Levéltára díjat hatodik alkalommal osztották ki, amelyet idén – történetében először – Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára nyert el. Korábban Budapest Főváros Levéltárát, a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltárat, a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárat, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárat, majd Veszprém Megyei Levéltárat díjazták.

A háromtagú zsűri tagjai bírálatuk során kiemelten vizsgálták a szolgáltató levéltár koncepciójának megvalósulását, a közönségkapcsolatok alakulását, a levéltár helyben kifejtett illetve országos szakmai rendezvényeken tapasztalható aktivitását, valamint a „Nyitott Levéltárak” programsorozathoz kapcsolódás formáit.

Egy táblán és egy üvegplaketten kívül a nyertes intézmény által felhasználható keretösszeget – 370 ezer forintot – is nyertek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei levéltárosok.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/48227/pics/lead_800x600.jpg
év levéltára díj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?