Blogolj!

XVI. Benedek elkezdte zarándoklatát az Úr felé

Az egykori katolikus egyházfő 2013-ban mondott le, azóta pedig ritkán nyilatkozik, illetve jelenik meg a nyilvánosság előtt. Az érte aggódók és érdeklődők miatt egy rövid nyilatkozatot tett.

Egyre fogy az ereje, így lassan megkezdi belső, azaz lelki zarándoklatát az Úr otthona felé XVI. Benedek.

XVI. Benedek 90 éves

Ma lett kilencvenéves XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje. Élete Joseph Alois Ratzinger a felső-bajorországi Marktl am Innben született 1927-ben, nagyszombat napján, és mélységesen vallásos szülei még aznap megkereszteltették. Kamaszéveit a Salzburghoz közeli Traunsteinben töltötte, itt kezdett latinul és görögül tanulni, és itt iratkozott be 1939-ben a kisszemináriumba.

Hozzátette, hogy kegyelemnek tartja, hogy élete utolsó és „néha nehéz” szakaszában olyan szeretet és jóság övezi őt, amit el sem tudott képzelni. Ezt egy rövid, kilenc soros kézzel írott közleményben írta, amit a Corriere della Sera olasz napilaphoz juttattak el.

Joseph Ratzingert, a Hittani Kongregáció korábbi vezetőjét, II. János Pál halála után 2005. április 19-én  választották meg pápává. 2013. február 11-én jelentette be, hogy lemond tisztségéről. Lemondását  minden előzetes  jelzés  nélkül közölte a bíborosokkal egy latin nyelvű beszédben, melyben szintén testi ereje fogyatkozására hivatkozott. XVI. Benedek 2013. február 28-án elhagyta a Vatikánt és Castel Gandolfóba vonult vissza. Ferenc pápa március 13-i megválasztása után, XVI. Benedek visszatért a Vatikánba, ahol azóta él a pápai állam területén található Mater Ecclesiae kolostorban.

A Corriere della Sera megjegyezte, hogy XVI. Benedek és Ferenc pápa vatikáni "együttélése" mindig is példaértékű volt.

XVI. Benedek idén áprilisban lesz 91 éves.

Címkék: Hírek, XVI. Benedek
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/48234/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,XVI. Benedek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?