Blogolj!

Közös díjat nyert Fischer Ádám és Paul McCartney

Nem mindennapi elismerésben részesült Fischer Ádám karmester, ugyanis Paul McCartneyval, a Beatles együttes egykori tagjával közösen szerepel világhírű elismerés, a Wolf-díj idei kitüntetettjei között. 

A díjat gondozó testület “inspiráló karmesterként és az emberi jogok ékesszóló védelmezőjeként” méltatta Fischer Ádámot, Paul McCartneyt pedig minden idők egyik legnagyszerűbb dalszerzőjének nevezte, akinek hozzávetőleg 60 aranylemeze van, albumai pedig több tíz millió példányban keltek el világszerte - számolt be róla az MTI. 

A karmester és a legendás zenész megosztva, a művészeti kategóriában kapja a százezer dollárral járó elismerést.

Az alapítvány mellettük hét tudósnak, a kémia, a matematika, a fizika és az agrártudományok terén is ítélt oda elismeréseket. 

A díjakat május végén vehetik majd át kitüntettek az izraeli parlamentben.

Az elismerés megalapítása óta már számos, Wolf-díjjal kitüntetett tudós nyerte el később a Nobel-díjat is, azokon a tudományos területeken – agrártudományok és matematika – pedig, ahol nem osztanak ki Nobel-díjat, a Wolf-díj számít az egyik legjelentősebb elismerésnek. 

2
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/48449/pics/lead_800x600.jpg
Díjak,Fischer Ádám,Hírek,Paul McCartney,Wolf-díj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-02-13 17:43:16
Fischer Ádám valóban kíváló karmester, kedvenc Klasszik rádióm hullámain szinte minden zenekari művet ő vezényel, talán van még rajta kívül is más igen jó karmester, vele kivételeznek úgy vélem, mint anno Fischer Anni zongoraművésszel, lehetne említeni példákat erre a jelenségre, de minek. Szabó Dezső -nagy magyar írónk- erről már régesrég megírta a véleményét, nincs mit hozzátennem.
Válaszolok
Emőke 2018-02-13 17:21:48
MOCSOK SENKI.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?