Blogolj!

Magyar siker az amerikai zeneszerzőversenyen

Kecskés D. Balázs zeneműve 90 indulóból nyerte el az első helyet. 

A huszonöt éves komponista megnyerte az amerikai Garth Newel Piano Quartet zeneszerzőversenyét. Kecskés D. Balázs Accusativus című zongoranégyese kilencven alkotás közül került ki győztesen – számolt be a Zeneakadémia honlapja. Az 1973-ban alapított neves kamaraegyüttes nyolcadik alkalommal írt ki pályázatot repertoárbővítés céljából.

Kecskés D. Balázs a Népszavának elárulta, hat éves kora óta több hangszeren – furulya, hegedű, klarinét – játszik, ez egészült ki később a zongorával. Szintén kisgyermekként kezdett el zeneműveket írni, 14 évesen a Bartók Béla Konzervatórium zongora-zeneszerzés szakára vették fel, majd a Zongoraakadémián folytatta tanulmányait, most pedig ugyanott végzi a doktori iskolát. Elárulta, csupán névrokona Kecskés Balázs zongoraművésznek, - tanárnak, de diákként rengeteget tanult tőle, ahogy Fekete Győr István zeneszerzés tanártól és Vajda Jánostól, akadémiai oktatójától.

A fiatal tehetség győztes pályamunkájának hivatalos amerikai bemutatójára még várni kell: augusztus 11-én a Garth Newel Piano Quartet előadásában hallgathatja meg a közönség Washingtonban.

1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/48462/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,Kecskés D. Balázs,zene,zeneszerző,zongora
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-02-13 17:47:10
Nem ismerem az opust, de szívből gratulálok a fiatal szerzőnek, főleg ha magyar zenei hagyományokra támaszkodik.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?