Blogolj!

Bebizonyították, hogy az Árpád-háziak nem finnugor eredetűek

Nem mindennapi felfedezésről számolt be a Magyar Idők: azonosították az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból.

A kutatást az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport végezte, eredményeikből pedig kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek.

Az eredményről Kásler Miklós professzor, az intézet vezetője számolt be a Magyar Időknek. A kutatás munkálataihoz még 2013-ban, Erdő Péter bíboros hozzájárulásával és a magyar kormány pénzügyi támogatásával láttak hozzá.

A Mátyás-templomban található emberi maradványok vizsgálatának elsődleges célja az Árpád-ház tagjaira jellemző DNS-szakasz meghatározása volt. Kásler Miklós hangsúlyozta, hogy a munka nemzetközi összefogással folyt, és az archeogenetika világszerte elismert szakértői is részt vettek benne a göttingeni egyetemről, így az eredmények megkérdőjelezhetetlenek.

Ez pedig azért lényeges, mert a kutatócsoport sikeresen definiálta III. Béla király apai ági (Y-kromoszomális) profilját, amely hivatkozásként szolgálhat az Árpád-dinasztia további maradványainak és vitatott élő leszármazottainak azonosításához.

Ha lesz rá forrás, és részletesebben meg tudjuk vizsgálni a DNS-eket, akkor apai ágon vissza tudunk menni az Árpádok eredetéhez, megtudhatjuk, pontosan milyen népcsoportokból tevődtek össze az Árpád-ház tagjai, és akkor arra is választ kaphatunk, hol játszottak esetleg még szerepet a történelem során

– nyilatkozta a professzor.

(Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt) 

1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/48928/pics/lead_800x600.jpg
Árpád-ház,Hírek,történelem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-02-22 15:34:09
Vajon mit szól ehhez a tisztelt Akadémia, foggal-körömmel bizonygatják a németek által meghamisított történelmi eredetünket, holott a hagyományokat tisztelő magyar emberek mindig is tudták a valódi eredetünket: de ki mer szembeszállni a tudós Akadémiával. Én a sumér eredetre szavazok.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?