Blogolj!

Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Idegenvezetők Világnapja

Azon kívül, hogy hétvégente elmegyünk kirándulni, vagy egyéb programokat nézünk ki magunknak a fővárosban, kevés olyan, többnapos rendezvénysorozat van, ami egész Budapestet és a környező városokat úgy tudja bemutatni a helyieknek, mint akár egy külföldi turistának. Az Idegenvezetők Világnapja ilyen.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a budapesti idegenvezetők 2018. február 22-25. között szervezik meg Budapesten az Idegenvezetők Világnapját. A rendezvény társszervezői a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), illetve a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM).

A cél az idegenvezetői szakma bemutatása, népszerűsítése és persze nem utolsó sorban környezetünk más szemmel való (újra) felfedezése. Az évek során egyre népszerűbb programok hamar betelnek, a jegyeket elkapkodják az érdeklődők. Köztük egyre több a fiatal és családos is, az „internet generációját” pedig a bloggerek beszámolói is csábítják az eseményekre.

Medzay Anikó, a BKIK Idegenvezető Továbbképző Központ vezetője egy teljes stábbal dolgozik azon, hogy évről évre színesebb és érdekesebb legyen ez a négy nap. Ennek érdekében elengedhetetlen a résztvevők igényeit is figyelembe venni, és természetesen az évfordulókról, aktualitásokról sem feledkeznek meg.

Ebből következik, hogy a kedvelt zenés koncertek újra előtérbe kerülnek, ahogy például

a hajós túrákat is kibővítik, meghosszabbítják idén Óbuda felé és nagy figyelmet fordítanak a népszerű helyekre is, mint például a Kincsem Park, a Zwack Múzeum, vagy a Dreher sörgyár.

A változatosság jegyében ebben az évben a Nyugati és Keleti pályaudvart is jobban megismerheti a közönség, a felfedező kedvűek pedig a Nyugatitól Vác felé is vehetik az irányt, ahol újabb programokkal várnak a szervezők.

Az Andrássy út izgalmas történeteibe, a belváros és a Budai Vár rejtelmeibe, a fővárosi kerületek zugaiba is bepillantást nyerhetünk

(akár föld felett a Mátyás-templom kilátó tornyába, vagy föl alatt a Pál-völgyi-barlang mélységeibe), hiszen nincsen annál izgalmasabb, mint egy ismerősnek vélt hely titkait kutatni.

És ha már ismeretlen ismerősök: az Idegenvezetők Világnapjának programjai, túraútvonalai a várossal együtt lüktetnek, ugyanis ahogy Medzay Anikó is hangsúlyozta:

a város folyamatosan változik, újabb és újabb épületek és látványosságok születnek. Mi ehhez is igazítjuk útvonalainkat, így mindig frisseb és újabb képet kapva Budapestről.

Ahogy a szervezők célja az, hogy évről évre egyre nagyobb területet vonjanak be ebbe a nagyszabású projektbe és a települések, illetve a programok köre táguljon, úgy szeretnék elérni azt, hogy szélesedjen a résztvevők élmény- és látóköre.

Részletek (bővebb információ) itt: http://bkik.hu/idegenvezetok-vilagnapja-2018/

(képek: bevasarloutca.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/48892/pics/lead_800x600.jpg
BKIK,Eseménynaptár,Idegenvezetők Világnapja,program,turizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?