Blogolj!

Magyar zenei tehetség a belga filmharmonikusok élén

Óriási megtiszteltetésben részesült Madaras Gergely karmester, akit közel két évig tartó válogatás után választottak meg a belga királyi filharmonikusok élére. Első magyarként ő a legfiatalabb zeneigazgatója a zenekarnak.

Madaras még csak 33 éves, de 2019 szeptemberétől ő lesz a vezetője az 1960-ban alapított zenei formációnak. A belga filmharmonikusoknál 97 zenész van, ez Belgium legnagyobb szimfonikus zenekara, akik a világ különböző tájain és fesztiváljain lépnek fel, többek között a Távol-Keleten.

Madaras beszélt a közös munkáról, kiemelte, hogy hamar egy hullámhosszra került a zenészekkel, ami nagyban megkönnyítette a közös munkát.

Nagy örömmel tölt el, hogy egy világszínvonalú együttessel köthetem össze a jövőmet, és alig várom, hogy belevessük magunkat a közös munkába.

A magyar karmester eddig is bizonyította tehetségét, ugyanis 7 évvel ezelőtt az 52. Besanconi Nemzetközi Karmesterversenyen, azaz világ legrangosabb karmesterversenyén a három legjobb versenyző között nyerte el az ARTE Live Web Különdíjat, valamit itthon a Junior Prima-díjat is megkapta és kétszeres Artisjus-díjas.

Madaras Gergely eddig is jelen volt a fontosabb zenei eseményeken, de most meg pláne nem fog pihenni, ugyanis a közeljövőben Londonban a Royal Festival Hallban, Párizsban, Tokióban, és a milánói Scalaban is fellép majd.

(kép: femcafe.hu)

Címkék: Hírek, zene
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/48974/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?