Blogolj!

Keresztény áldozatokra emlékeznek a világ több pontján

A világban üldözött és meggyilkolt keresztény áldozatokra emlékeznek ma este a Colosseumnál. Az épületet vörös fényfestés fogja „borítani”. A kezdeményezéshez a szíriai Aleppo és az iraki Moszul templomai is csatlakoztak a Vatikánnal együtt.

Az egyiptomi üldözötteknek és áldozatoknak az Európában terrorista támadásban elhunytaknak és a Közel-Keleten meggyilkolt keresztényeknek állít emléket a vörösbe borult Colosseum, Aleppóban a Szent Éliás székesegyház, Moszulban a Szent Pál templom és még több város temploma is világszerte.

A keresztényellenesség áldozatai és rokonait is fogadta Ferenc pápa a Vatikánban most szombaton. A dátum természetesen nem véletlen, Galerius római császár február 24-én rendelte el a keresztények üldözését a 4. században.

Volt már ehhez hasonló megemlékezés, akkor Párizsban, Londonban, Rio de Janeiróban és ugyancsak Rómában.

(kép: cntraveler.com)

Címkék: Hírek
1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/49062/pics/lead_800x600.jpg
Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-02-25 09:26:13
A holokauszt- égő, élő aldozat- a római korban tombolt, A keresztényeket keresztre feszítve, élve meggyújtották Róma dombjain. Ma, az iszlám szélsőségesei által üldözöttek, mégis a világ kevés menedéket, segítséget nyújt a szenvedőknek. Illő tehát legalább megemlékezni szenvedéseikről.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?