Blogolj!

Szibériai hideget hoznak a télűző busók? (videóval)

Makó városába érkeztek a mohácsi busók, hogy elűzzék a farkasordítót. Úgy tűnik, ezúttal nem jártak sikerrel, hiszen jönnek a dermesztő fagyok, de addig is mutatjuk a vérpezsdítő felvonulást!

Kereplővel, zeneszóval és ostorcsattogtatással vonult végig a tömeg a mohácsi busók kíséretében Makó városában, hogy elűzze a telet – számol be a színpompás szombati programról a Makó Híradó helyi hírportál.

Busók, lovasok és lovas kocsik is végigsöpörtek a Maros-parti település utcáin, hogy aztán a múzeum udvarán elégethessék a telet jelképező kiszebábot. A skanzenben kézműves-foglalkozások, jelmezverseny és tánc is várta a gyerekeket, illetve a felnőtteket, de természetesen a közkedvelt édes finomság, a csöröge sem maradhatott el.

A napsütéses szombat fénypontjaként elfüstölték a kiszebábot, ám ha hihetünk az időjósoknak, az akció ezúttal nem szül gyors sikert: vasárnaptól ugyanis szibériai fagyokkal támad Tél tábornok...

Addig is, hogy ne fázzanak, tekintsék meg a vérpezsdítő makói busójárást a Makó Híradó videóján!

1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/49063/pics/lead_800x600.jpg
busó,hagyomány,kiszebáb,Makó,mohácsi busójárás,tél
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-02-25 09:13:14
Tudomásul kell venni, az évszakok eltolódtak. Ennek megfelelően a hagyományok, közmondások, népi megfigyelések sem állják meg a helyüket.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?