Blogolj!

A Halmos Béla Program honlapja már mindenki számára elérhető

Bő két éve, 2015 decemberében jelentették be, majd 2016 január végén meg is alakult a Halmos Béla Program, melynek célja a népzenei utánpótlás támogatása. A Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégium akkor meg is kezdte működését, most pedig már a honlap is elkészült.

Az oldalon figyelemmel követhetők az aktuális pályázatok, valamint a zenekarok és folkklubok tevékenységei.

A Halmos Béla Program kimagasló hatékonyságú, mintaértékű állami kulturális mecenatúra-program, melynek jelentős országimázs-építő szerepe is van. Kiemelt figyelmet szentelnek a népzenei utánpótlásra, a nép- és világzenei produkciók fellépéseinek szervezésére, illetve a hazai és külföldi népszerűsítésnek és a táncházak programjainak támogatására.

A külföldi szereplés az egyik fő szempont, ugyanis a magyar népzene nemzetközi szerepének erősítése és terjesztése az egyik cél, így a program kiemelt támogatója a hagyományőrzésnek és az élő kulturális tradíciók továbbvitelének,

megmutatva azt, hogy Magyarország izgalmas, dinamikusan változó, érdekes és piacképes folk- és világzenei produkciókat felvonultató ország, amelyre érdemes odafigyelni.

(kép: felvidek.ma)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/49199/pics/lead_800x600.jpg
Halmos Béla,Hírek,népzene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?