Blogolj!

Kulturális városközpont épül Kőbányán

Kőbányáról elsőre nem egy kulturális komplexum ugrik be senkinek sem, hanem inkább az ipari épületek sokasága. Ez viszont most megváltozik, nagy átalakulások jönnek a területen.

2012 óta Budapest számos helyén nagyszabású beruházások indultak be. Számszerűleg ez kétszáz helyszínt jelent, ebből kilenc projekt Kőbányán valósul meg. Az ipari műemlékek helyreállításával egy

olyan kulturális városközpont jön létre, ami otthont ad majd a Magyar Állami Operaház műhelyházának és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumnak is.

Az Opera új műhelye az Eiffel-csarnok lesz, ami sokkal több igényt tud kielégíteni, mint elődje. Raktár, próbaterem, 400 fős terem és gyártóüzem lesz benne megtalálható, ahol természetesen a rengeteg díszlet és jelmez is el fog férni. Ez nagy előrelépés lesz az intézmény számára, hiszen eddig nyolc raktárépületet béreltek, nyolc különböző helyszínen, amit most egyetlen egy fog váltani.

A vendégekről sem feledkeznek meg: játszótér, park, látogató- és képzési központ is épül majd a helyszínen, amik várhatóan 2019-re el is készülnek.

De nemcsak az Eiffel-, hanem a Diesel-csarnok is főszerepet kap a beruházásban. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum székhelyét a Városligetből a Diesel-csarnokba helyezi át, ami sokkal nagyobb (30 ezer négyzetméter) területével lehetőséget ad a gazdagabb repertoárra is.

Míg a Városliget megújulása során a múzeum régi otthona a Magyar Innováció Házaként születik újjá, addig a múzeum költözik Kőbányára. Raktárhelyiség, műhely és dokumentációs központ is helyet kap majd itt, várhatóan 4-5 éven belül.

(borító: hirado.hu)

Címkék: Hírek, Kőbánya
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/49545/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,Kőbánya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?