Blogolj!

Székhelyi József kitartóan küzd betegségével

Székhelyi Józsefnél még tavaly novemberben diagnosztizáltak tüdőrákot orvosai, akik néhány héttel később hozzá is láttak a kemoterápiás kezeléshez.

A 71 Jászai-díjas színművész maga is mindent megtesz a gyógyulásért, aminek hál'istennek meg is lett az eredménye: harmadára zsugorodott a daganata. 

Jól va­gyok, de nem mindig egyformán jól. Most nagyon nehéz, mert a Tahi temetése megvisel, de remélem, talpra állok. Gyűjtögetem az erőt – utalt szeretett ba­rátja, kollégája el­vesztésére. (…) A hospitalizálódás, az önfeladás, a feladattalanság, a küldetéstudat-nélküliség mind segít a ráknak. Minden, ami ennek ellenébe megy, az segíti az onkológust, a gyógyszereket, a vegyszereket, tápszereket, a vajákot. Azt gondolom, és minden sorstársamnak is ezt üzenem: nem szabad feladni! Küldetéstudattal, az élet szerelme­seként kell élni. Le kell tudni győzni! Ennyi.

- nyilatkozta a Borsnak a színművész.

Az onkológia diadala, hogy élek! Zsugorik az „anyaráksejt”, amely az áttéteket szülte. Tulajdonképpen egyharmadára összement. Ez a folyamat zajlik, de azt még nem lehet tudni, meddig tart a terápia. Itt tartunk most. Ez persze nagyon meggyepálja az embert. Olyan baromi gyenge vagyok, hogy egy golyóstollat is negyvenkilósnak érzek. De a színházra bőven van erőm! – teszi hozzá huncut mosollyal.

Székhelyi József azóta már a FEM3 Caféban is vendégeskedett, ahol olyan nehézségekről beszélt, hogy egy pohár víz felemelése is milyen kihívást jelent a számára:

Küzdök, de ennek a gyógymódnak az a sajátossága, hogy felemészti az erőtartalékaidat. Sajnos, most ott tartok, hogy egy pohár víz megmozdítása számomra 47 kilós súly felemelését jelenti. 

De számomra most a színészi játék ad erőt, a közönség biztatásával, a sikerrel minden fellépésemnél újabb energiabombát kapok

- tette hozzá a színművész.  

(Borító: borsonline.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/49703/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,Székhelyi József,színház
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?