Blogolj!

Plágium miatt perelik az egykori tinisztárt

Plágium miatt egy jamaicai zenész 300 millió dollárt - majdnem 76 milliárd forintot - követel az állítása szerint ellopott daláért, amit Miley Cyrus, egy 2013-as slágerében vélt felfedezni. 

Az ominózus szám pedig nem mást, mint Cyrus egyik legnagyobb slágere, a  We Can't Stop, amely a 2013-as Bangerzen című lemezén jelent meg. A 25 éves énekesnőt egy bizonyos Flourgon néven ismert jamaicai zenész, Michael May perli. May állítása szerint a We Can't Stop sérti az ő 1988-as saját szerzeményének, a We Run Thingsnek a szerzői jogait, amit Cyrus száma 50 százalékban koppint. 

Flourgon

A jamaicai zenész március 13-án benyújtott keresetében Miley Cyrus mellett a sztár menedzserét, az RCA Records valamint a Sony Music kiadókat is beperelte. A felperes ügyvédje azzal indokolta a keresetet, hogy a We Can't Stop ügyfele hanglejtését, hajlításait, valamint az eredetinek vélt zene ritmikáját is egyértelműen lenyúlta. 

Nos, mindenki döntse el maga, hogy mennyire véli felfedezni a hasonlóságot az alábbi dalokban:

May egyébként a bíróságtól a pénzen felül azt is kérvényezi, hogy állítsák le a We Can’t Stop további forgalmazását és előadását.

(Borító: footwearnews.com, Fotó: tidal.com)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/49850/pics/lead_800x600.png
Hírek,Miley Cyrus,plágium,zene
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?