Blogolj!

Rengeteg látogatót vonz a felújított Román csarnok

Március 15-én nyílt meg újra a Szépművészeti egyik rejtőzködő ékköve, a Román csarnok. Hetven év után történt mindez, így nem csoda, hogy a rossz idő ellenére is kígyózó sorok vannak az épület előtt.

1944. óta sokan vártak arra, hogy a sérült épületrészt felújítsák és újra részese legyen a Szépművészeti látogatható területének. A Román csarnokot a második világháborúban bombatalálat érte, így a kár nagy volt, ám ennek ellenére a rekonstrukciós folyamatoknak köszönhetően most újra teljes pompájában látogatható egészen április másodikáig, ráadásul ingyenesen.

Az alábbi képeken jól látható az a folyamat, amin keresztülment az épületrész:

A rekonstrukciós folyamatokról és a Román csarnok, valamint a Szépművészeti történetéről mi is hosszasan beszélgettünk nemrég Seres Andrással, a felújítási munkák vezető restaurátorával.

A videó nagyszerűen összefoglalja, hogy mekkora jelentősége volt ennek a hosszas, aprólékos munkának és miért is fontos, hogy a Román csarnok újra „talpra állt”.

Román csarnok április 2-ig mindennap 10 órától látogatható, az utolsó vendégeket 17 órakor engedik be az épületbe. A belépés érkezési sorrendben történik, előjegyzés, időpontfoglalás nem lehetséges, csoportok számára sem. Tárlatvezetést a múzeum nem biztosít. Az intézmény arra kéri a látogatókat, vegyék figyelembe, hogy a csarnok befogadóképessége korlátozott, ezért előfordul, hogy az épületen kívül kell várakozni.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/49993/pics/lead_800x600.jpg
felújítás,Hírek,Román Csarnok,Szépművészeti Múzeum
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?