Blogolj!

Kulturális kitüntetést kapott a magyar zongoraművész

Bogányi Gergely nyerte el a Stockholm Culture Awards Alapítvány díját, amelyet a svéd fővárosban vett át a zongoraművész.

Bogányi nem akármilyen munkásságát díjazták ezzel a kulturális elismeréssel, hiszen virtuóz előadásmódját, a romantikus zeneirodalom műveinek egyedülálló tolmácsolását, és a Bogányi-zongora kifejlesztésének kiemelkedő teljesítményét emelték ki, illetve hangsúlyozták a hangszer fontosságát, miszerint újszerű, és különleges hangzásvilága megreformálja a zongoráról kialakult képet.

Csodahangszer Pécsen

Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész elképzelései alapján készült el az a különleges zongora, amely immár a pécsi Kodály Központot gazdagítja. A nagyobbik típusú, 292 cm-es hangszer megjelenése és hangzása alapján versenytárs nélküli modell. Bogányi Gergely elképzelései alapján a Zengafons Kft. tervezte a zongorákat, amelyek tízéves fejlesztés eredményei.

Bogányi Gergely mellett a díjat ebben az évben Carola, Svédország legnépszerűbb, Eurovízió-nyertes énekesnője is megkapta. A nyertesek a stockholmi Zeneakadémia koncerttermében, a Musikaliskaban adtak koncertet vasárnap, amelyen Bogányi Gergely Chopin és Liszt műveit játszotta.

(kép: comingsoon.ae)

1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/50364/pics/lead_800x600.jpg
Bogányi Gergely,Díjak,Hírek,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-03-27 16:18:53
Ez nagyszerű.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?