Blogolj!

Húsvéti nyüzsgés a Várkert Bazárban

Pár nap és húsvét, így természetesen a Várkert Bazár már javában készül számos programjával a hétvégére. Ahogy azt megszokhattuk rendkívül színes és változatos rendezvényekre számíthat az, aki ellátogat március 31. és április 2. között a budai helyszínre.

Az elengedhetetlen húsvéti programokhoz hozzátartozik a hímestojás, így tojásdíszítésből nem lesz hiány, ahogyan állatokkal is találkozhatnak a látogatók. A népi iparművészek bemutatóján és a hímestojás-kiállításon túl bárki elleshet kis praktikákat a díszítéssel kapcsolatban, és ki is próbálhatja magát, ugyanis a Várkertben egy öt méter magas hímestojás-installáció vár majd arra, hogy kicsinosítsák.

A hagyományőrzés keretein belül kézműves vásár, népi gasztronómia várja  nagyokat, a kicsik pedig kézügyességüket kamatoztathatják díszek készítésével, gyöngyfűzéssel. Emellett persze a zene sem maradhat ki a repertoárból: olyan előadók lépnek fel, mint Tímár Sára, a RoBot Akusztik, Rutkai Bori, a Maszkura és a tücsökraj és a Besh o droM. És hogy ne csak a fülnek, hanem a szemnek is legyen tápláléka: a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretén belül a látogatók a mediterrán térség húsvéti körmeneti hagyományait bemutató fotókiállítást, valamint a Fortepan és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ húsvéti gyűjteményéből készült válogatást láthatják.

(kép: varkertbazar.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/50408/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,fotó,program,Várkert Bazár,zene
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?